Skip links

Uzman Matematik Özel Ders Beylikdüzü

MATEMATİK ÖĞRENMEYİ ÖĞRENME YETENEĞİNİZİ NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ?

Uzman Matematik Özel Ders Beylikdüzü

Uzman Matematik Özel Ders Beylikdüzü Hocası der ki: Satranç oyunu, gerçek öğrencilik hayatı gibidir. Şahı kaybedene kadar öğrencilik hayatı devam eder. Ayrıca, ne kaleyi, ne de vezir… Dahası, parçalar düşecek ama hayat devam ediyor. Bir Matematik sorusunu çözemedin diye asla, Matematik çalışmaktan vazgeçme! Ve Asla şunu unutma! Tahtadaki en değerli parça sensin! Matematik öğrendiğinizde gelecekte yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Ayrıca, her şey onunla bağlantılıdır. Sonuç olarak, hiç bir şey onun erişemeyeceği uzaklıkta değildir.

Beylikdüzü Matematik Özel Ders Hocasına göre,  Matematik dersini daha kolay ve hızlı öğrenmenin yollarını iyi bilmelisiniz. Matematik öğrenirken az zamanda, az çaba ile yaptığınız çalışmalardan daha iyi sonuçlar elde etmenin sırlarını bulmalısınız. Yoksa matematik öğrenme süreci uzar, uzadıkça tam öğrenmeye yaklaştığınızın farkında olamayacağınız için yarıda bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca, Matematik dersinde başarılı öğrencilere ne tür öğrenme yöntemleri kullandıkları sorulmuş sonuçta birbirine benzer öğrenme yöntemleri kullandıkları tespit edilmiştir.

Öğrencilik Hayatı Bitince Hayat Okulu Başlar

Yazarak çalışmak o bilginin anlaşılma düzeyini artırır. Bir konuyu ne kadar bildiğinizi anlamanın en kolay yolu bildiklerinizi yazılı ifade etmektir.

Uzman Matematik Özel Ders Beylikdüzü Hocasına göre, en ideal ders çalışma süresi:

45 dakika, 5 dakika tekrar ve 10 dakika dinlenmedir. Eğer 45 dakikadan fazla ders çalışırsanız dikkatiniz zayıflar ve motivasyonunuz kaybolur. Öğrendiklerinizin %80’ini 24 saat içinde unutursunuz. Bu durumu önlemenin iki metodu vardır:

Birincisi Matematik için çok kanallı kayıt yapmaktır.

İkincisi ise konu bittikten sonra hemen tekrar etmektir.

Her çalışmanın ardından mutlaka dinlenmek için kendinize zaman ayırmalısınız. Çünkü ders çalışırken bedeniniz ve gözleriniz yorulur. Ayrıca beyin de biyolojik birtakım faaliyetler başlar. Beyin yeni öğrenilen bilgileri protein sentezleri yaparak maddeye dönüştürür. Bu protein sentezlerinin istenilen kalitede olması için beynin dinlenmeye ihtiyacı vardır.

Öğrendiklerinizin oranını,

%20 DİNLEYEREK, %40 OKUYARAK, %60 YAZARAK,

%80 ANLATARAK VE %90 TEKRAR EDEREK

biçiminde artırabilirsiniz.

Öğrenmeyi öğrenme, bir öğrencinin beyninin ve hafızasının nasıl çalıştığını, kendisinin nasıl öğrendiğini, beyin tipinin ne olduğunu, öğrenmenin tam olarak nasıl gerçekleştiğini, daha iyi öğrenmek için ne yapması gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Öğrenmek için iç disiplini ve motivasyonunuzu güçlendirmelisiniz. Her öğrencinin kendine özgü ders çalışma teknikleri vardır. Daha az zaman harcayarak daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Beyne öğrendiğiniz bilgileri doğru biçimde yerleştirerek unutmanın önüne geçebilirsiniz. Kendinize yeni yöntemler geliştirerek daha hızlı ve kalıcı olarak öğrenebilirsiniz.

Sonuç olarak, Matematik öğrenmeyi öğrenmek ve öğrenme performansınızı artırmak için; öğrenmeyi nasıl öğrenebilirim, beynim nasıl çalışıyor, beynimden daha fazla nasıl yararlanabilirim, okuduğumu nasıl daha hızlı anlayabilirim, iç çalışma disiplinimi nasıl artırabilirim, nasıl not tutmalıyım, dikkat yoğunluğumu toplamak için neler yapmalıyım? Gibi soruların cevabını kendi kendinize cevaplarını araştırmalısınız.

Matematik Özel Ders Atakent Hocası sizlere, YKS Geometri sınavlarında başarılar diler.

Cevat Karakayalı

12.06.2023

Leave a comment